Kategorier
Nytt

Sen i starten, men det är resultatet som räknas

Jag gillar träning utan maskiner och redskap. Det blir enkelt (nåja…) och billigt samtidigt som det är så lättillgängligt att man inte har någon ursäkt. Faktiskt tror jag på det så mycket att jag innan jul drog igång siten http://gymly.se som visar enkla 😉 övningar med enbart kroppen som motstånd.

Här nedan ser du mitt träningsschema för 2012 vad gäller styrketräning. Inga vikter, inga maskiner. Bara kroppsvikt och pannben!

Övningarna och upplägget kommer från boken Convict Conditioning som du kommer kunna läsa mer om här strax.

Övningarna och hela upplägget kommer du också snart kunna göra, kommer på gymly.se inom kort 🙂 De gröna prickarna är vad jag klarade av att göra dag 1. Målet är att kunna göra: – 5 st enarms armhävning – 5 st djup enbenssquat – 1 enarms pullup – 5 st hängande benlyft – 1 st stand to stand brygga (googla det!) – 1 st enarms handstående pushup

Jag valde att börja med max på nivå 1 för att se vad jag klarade där. När jag klarat max på en nivå går jag över på nästa nivå. Och så vidare… Plättlätt, eller hur?

Här är musklerna som tränas i ”The Big Six” programmet. Tycker du att det är något som saknas?

The big six

Pushup Pectorals (major and minor), anterior (front) deltoid, triceps

Squats Quadriceps, gluteal muscles (the butt), hamstrings and inner thighs, hips, calves and feet

Pullups Latissimus dorsi (the ”wings”) teres, rhomboid and trapezius, biceps, forearms and hands

Leg raise Rectus abdominis (”six-pack”), obliques (waist muscles), serratus (outer rib muscles), intercostals (inner rib muscles), diaphragm and transversus, grip muscles, rectus femoris (quadriceps), sartorius (quadriceps), the entire frontal hip complex

Bridges All the spinal muscles, lower back, rear hips, biceps femoris, (leg biceps)

Handstand pushup Triceps, the entire shoulder girdle, trapezius muscles, hands, fingers, forearms

Det är inte NÄR du börjar som räknas, utan resultatet av det du gör. Jag är glad och stolt över att jag klarade av wall headstand i 30 sekunder. Fira de små framgångarna!

Kommentera