For my german and english visitors – this blog post has been auto translated by google to English so that you can read it. Please feel free to click here to read my  adventures trying to get a pair of Lowa Renegade III GTX lo Wide in size 15.

EDIT: Läs längst ner. Det verkar som att saker och ting kommer lösa sig.

Jag är en av de som inte kan välja skor baserat på färg eller utseende. När jag köper skor går jag till en skoaffär som jag vet har stora skor och frågar vad de har inne. Har jag tur har de något. Har jag otur så hade de inget den här gången heller. Vilken storlek har du egentligen?, brukar frågan ofta vara. Sorgligt nog så beror det på bredd, längd och höjd samt utformningen av skon.

Med skor handbyggda utifrån mina mått så blir sulan inte större än en 47:a, vilket är intressant. Köper jag massproducerade skor så hamnar jag på allt från 48 till 52. Så mycket varierar tillverkningarnas tolkningar av storlekar vilket gör att jag inte kan köpa skor på nätet (om det inte är exakt samma modell som en jag redan har).

Lowa Renegade GTX III lo wide

Lowa renegade III GTX lo Wide
Lowa renegade III GTX lo Wide

Det är science fiction namnet på mina favvodojjor just nu. Jag har gått en bit över 170 mil i dem just nu. De “dog” för ungefär ett år sedan, och nu är de så slitna att de borde fått begravas sedan länge. Min fru köpte dem (trots att jag var skeptisk) på Zalando. Sedan dess har de inte haft dem i lager och de kan inte ge besked på när de kommer in i lager igen. Det som gör det knepigt är storleken (15 eller 51 på Svenska) samt lästvidden (wide).

Gissa om jag blev glad när jag hittade dem på CampSaver i USA. Berställde ett par direkt och jublade om det på facebook, glad i hågen. Några timmar senare kommer ett mail från CampSaver

Unfortunately, at this time we cannot ship any products of this brand(s) to your country due to restrictions imposed by our manufacturer. The manufacturer has specified that United States dealers should not sell internationally to protect business rights of international dealers.

De visar produkten och låter mig välja Sweden som leveransland i beställningsformuläret. De till och med drar pengarna från kortet. Sedan kommer de på att de inte kan leverera för att tillverkaren har förbjudit dem att sälja internationellt.

Lite småsur får jag ett tips från Mattias (tack Mattias) om att de finns i Lowas webbshop (för första gången på 1½ år). Växlar blixtsnabbt från småsur till glad och lättad. dessutom kostar de en tusing mindre så jag beställer direkt. Eller rättare sagt jag försöker, men när jag väljer Sverige som land så blir det röd tvärnit

Lowa har en tysk webbshop och levererar inom EU. Men enbart till Tyskland och Österrike. Inte till Sverige alltså. Lowa har en dealer locator på sin site. Dvs någon som säljer Lowas skor. Det gick inte heller

Jag har mailat Lowa. Lowa har även fått detta inlägg översatt.

Så nu finns det tre alternativ:

  1. Vänta tills dess att Zalando får in dem igen (har inte haft dem i lager på 18 månader)
  2. Beställa dem till en adress i Tyskland och skicka dem vidare därifrån
  3. Gå barfota

Jag vet vad som kommer nu, nej. Jag behöver inte kängor. Det är en sko av kängmodell fast låg som jag vill ha.

Lägger du ner så här mycket energi på ditt skoköpande?

EDIT1 20180726: Jag mailade Lowa och fick svar att de skulle vidarebefordra mitt mail till den Svenska distributören.

EDIT2 20180727: Fick svar från den Svenska distributören samma dag med en undran om jag ville att de skulle beställa ett par från centrallagret till mig. WOOHOO!

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: