Kategorier
Livet

Smakade det bra?

Den som läst Tim Ferris 4 hour body känner igen det här. Did I eat that?

Jag har en gnagande misstanke att jag inte äter rätt. De flesta svarar då direkt, men du behöver väl inte gå ner i vikt?

Nej, det är just det. Det behöver jag _inte_!

Läste du inlägget om träning igår så vet du, det är plus på vågen som är målet.

Det är lätt att förtränga vad man äter. Rent generellt så är en välkänd riskfaktor inom forskningen just det momentet när deltagarna skall komma ihåg vad de ätit och rapportera det. ”Man” tenderar att rapportera för små portioner, glömma måltider och exkludera sådant som är onyttigt. Samtidigt som de flesta överdriver det som är nyttigt.

Det är ju ganska enkelt att förstå. Så vad gör jag för att komma runt det?

Did I eat that?

Metoden är enkel. Fota det jag äter, innan jag äter det. Posta bilden på twitter med #didieatthat taggen. Efter 30 dagar kan jag enkelt gå igenom vad jag ätit, se portionsstorlekar och hur ofta det blir sötebröd till mellis. Allt som innehåller kalorier skall fotas innan intag, oavsett om det är en gurka, en öl eller sushi.

För att inte klägga ner mitt vanliga twitter och facebookflöden så postar jag bilderna på mitt andra twitterkonto: https://twitter.com/mrhandleyblaj

Efter min trettiodagarsperiod är det enkelt att analysera bilderna för att få en uppfattning om makronutrienternas fördelning och vad jag skall utveckla eller avveckla.

Det är däremot ganska svårt att komma ihåg att fota innan jag äter märker jag den här omgången. Därav en hel del sådanahär bilder: https://twitter.com/MrhandleyBlaj/status/272677943673757696/photo/1

Inte helt bra… Får väl ta och skärpa mig.

 

Kommentera