Kategorier
Livet

Smör i hjärnan, snor i näsan och värk i kroppen

Igår bröt den ut, förkylningen. Kände mig lite seg igår morse, men tänkte mest att det bara fick bli ett teknikpass och inte kombinera det med sparring på brassejutsun.
Tji fick jag, fick vika ner mig och lämna walkover redan vid 15, långt innan träningen började.

20111201-193236.jpg

Så nu ligger jag här i badet och försöker bli frisk. Nu i helgen är det julfest, och jag vill ju inte missa rörmokarleveranser av både mat och annat.
Känns som att det inte var särskilt länge sedan jag var förkyld senast heller vilket stör mig.

Tess har hjälpt till att kurera mig. Visste du att jag har en dold färdighet? Pepparkaksätning. Drog i mig en gigantisk tjock pepparkaka från Ica Maxi, som dessutom hade kristyr på sig. 31/1 2012 var bästföre datumet. Seriöst, vilken sjuk människa sparar en pepparkaka så länge? Speciellt när den tar slut på mindre än 20 minuter. Sedan var det dags för middag… Just pepparkakor verkar jag kunna äta hur mycket som helst av. Och med mycket så menar jag kilo per dag.

Det jobbiga med ”ät vad du vill dieten” är ju just att man behöver träna också, vilket det varit lite tunt med på sistone.

Har hanterat utmaningar på jobbet och kurerat mig så gott jag kunnat från förkylningar.

20111201-194047.jpg

Nåja, det går att ta igen. Även om latmasken får fäste så man drömmer om annat så är det bara att fokusera så brukar det ge sig.

Falcon julöl (3,5%) smakar väldigt belgiskt, fast inte lika fylligt. Och med en tredjedel av alkoholen med så klart, så det blir inte riktigt samma julgodis som en noir eller gulden draak. Fick för övrigt pressklubbens veckobrev. Nu är julölen påkopplade. Och jag skulle vilja spendera en helg eller två där.

Mitt tidigare inlägg om Ikeas julbord tog skruv. Har fått en del mail från folk som undrar om jag inte var lite väl elak. Nope, det tycker jag inte. Julbordet var lika smakfullt, elegant och personligt som deras hämtlager. Men det är billigt.

Förhoppningsvis styr vi kosan norrut till Tomteland och äter julbord på ett väldigt personligt och elegant och smakfullt ställe. Sen behöver jag bjuda partypinglan på skaldjur a la high end ställe med, men det borde inte vara särskilt svårt att få till. Hon gillar ju inte julen, min söta lilla Grinch.

Jag däremot, jag gillar alla ”äthögtider” och försöker införa både thanksgiving och aid el fitr för att balansera upp det lite. Men jag gillar verkligen alla kött och fisk och godisrätter som man får äta nu.

Appropå kött så kom jag på häromdagen att jag har ju en månskensbonde i min bekantskapskrets. Det kan verkligen inte bli bättre än så,och näst bäst är att köpa varorna direkt från en sådan. Djur och växter som bhandlats med respekt, där kärlek till livet är en stor bestöndsdel av det man utfodrar och gödslar med. Mmm, jag är avundsjuk Anna, det vet du!

Fick några roliga tips på jobbetför att slippa nysa. Att kontinuerligt mer eller hela tiden småbita sig i tungan skall tydligen göra så att man nyser mindre. Om det inte hjälper skall man med två fingrar dra bak näsan så att man ser ut dom en gris. Då klingar nysningen av.

Så nu har jag snoriga fingrar och ont i tungan. Men nyser, det gör jag ändå… Ninja tycker det är lika kul varenda gång.

Nu skall jag sjunka ner i min våtbastu och höja livskvaliteten så att förkylningen försvinner. Förhoppningsvis försvinner det halsonda med.

Btw, bilderna i inlägget har verkligen ingenting med vare sig verklighet eller inlägg att göra. Tyckte mest att de var roliga

Kommentera