Kategorier
Livet

Som du frågar får du inte svar

Goddag yxskaft säger vi ibland. Det brukar vara när någon svarar på något du inte frågat och inte är med i matchen. Är det bara jag eller händer detta allt oftare? Framförallt på facebook? Eller kanske uteslutande på facebook.

Här är ett exempel:

En kaminfläkt

Jag frågar alltså efter en kaminfläkt. Det är en fläkt som du ställer på en järn- eller täljstenskamin och som med hjälp av värmen från spisen snurrar på bladen så att värmen sprids i rummet. Det finns tvåbladiga och trebladiga modeller. Med en eller två motorer och det finns sterlingmotorbaserade. De kostar allt från 199 kr på Jula till tusentalskronor.

Jag fick massor med bra svar som var både intelligenta, insatta och mångordiga. Sedan kom de här som alltid lyckas svara trots att de inte tillför något.

Fåordigt och irrelevant

Jag vet inte hur jag skall förhålla mig till ”nej” när jag frågar efter vilken kaminfläkt som är prisvärd. Eller är det ett svar på om han har en eller två kaminfläktar? Jag förstår inte…

Kränkt och otrevlig

Sedan har vi de där som blir kränkta när du påpekar att de inte tillför någonting och blir direkt otrevliga. Som denne herre:

Som sagt, vad är skräp, i vilken kontext? I vilken mängd? Sedan ifrågasatte han att han skulle dämpa sin attityd då Admin bad honom just det…

Jag svarade med

Sedan blev han dämpad av admin och satt på avbytarbänken i sju dagar.

Offerkoftan

En annan variant är de som svarar med något helt annat och när de blir ifrågasatta så kommer den passiva agressiviteten och offerkoftan fram. Som här (från en admin i den gruppen)

Personligen så anser jag att alla trådar kan kapas och köras i diket, men då skall diskussionen vara igång, det skall vara en tydlig subtråd och det skall göras med humor eller med ett tydligt sidoämne.

Är jag ensam om att få svar på helt andra saker än det jag frågor om alldeles för ofta?

Kommentera

Kategorier
Livet

Som du frågar får du inte svar

Goddag yxskaft säger vi ibland. Det brukar vara när någon svarar på något du inte frågat och inte är med i matchen. Är det bara jag eller händer detta allt oftare? Framförallt på facebook? Eller kanske uteslutande på facebook.

Här är ett exempel:

En kaminfläkt

Jag frågar alltså efter en kaminfläkt. Det är en fläkt som du ställer på en järn- eller täljstenskamin och som med hjälp av värmen från spisen snurrar på bladen så att värmen sprids i rummet. Det finns tvåbladiga och trebladiga modeller. Med en eller två motorer och det finns sterlingmotorbaserade. De kostar allt från 199 kr på Jula till tusentalskronor.

Jag fick massor med bra svar som var både intelligenta, insatta och mångordiga. Sedan kom de här som alltid lyckas svara trots att de inte tillför något.

Fåordigt och irrelevant

Jag vet inte hur jag skall förhålla mig till ”nej” när jag frågar efter vilken kaminfläkt som är prisvärd. Eller är det ett svar på om han har en eller två kaminfläktar? Jag förstår inte…

Kränkt och otrevlig

Sedan har vi de där som blir kränkta när du påpekar att de inte tillför någonting och blir direkt otrevliga. Som denne herre:

Som sagt, vad är skräp, i vilken kontext? I vilken mängd? Sedan ifrågasatte han att han skulle dämpa sin attityd då Admin bad honom just det…

Jag svarade med

Sedan blev han dämpad av admin och satt på avbytarbänken i sju dagar.

Offerkoftan

En annan variant är de som svarar med något helt annat och när de blir ifrågasatta så kommer den passiva agressiviteten och offerkoftan fram. Som här (från en admin i den gruppen)

Personligen så anser jag att alla trådar kan kapas och köras i diket, men då skall diskussionen vara igång, det skall vara en tydlig subtråd och det skall göras med humor eller med ett tydligt sidoämne.

Är jag ensam om att få svar på helt andra saker än det jag frågor om alldeles för ofta?

Kommentera