Kategorier
Livet

Sportnytt om dopingmedel i kosttillskott

Sportnytt fortsätter med sin granskning av kosttilskott. Idag visar man på att det finns medel som DMAA som ger en amfetaminliknande effekt. Dessa tillskott finns i en stor mängd produkter och säljs av i princip alla träningsbutiker.

Det gör mig lite irriterad att Sportnytt då fokuserar på Gymgrossisten och Jack3d.
Se inslaget om Jack3d och gymgrossisten.

Varför fokuset på jack3d och gymgrossisten? Testa att googla dmaa tillskott så förstår du vad jag menar. DMAA säljs i mängder av butiker och i pulver, kapslar, PWOer och annat.

Till exempel, så innehåller både Red Stack AMP och Berzerk DMAA. och de är populära produkter so säljs i mängder av ”respekterade och ansvarstagande” butiker.

RF har skrivit en balanserad debattartikel i ämnet, där de kräver en ökad tillsyn.

Vart går gränsen för konsumentens ansvar? Det står på produkten vad den innehåller. Det är inte särskilt svårt att leta reda på information om vad, till exempel, jack3d innehåller och vad riskerna är.

20120206-214427.jpg

Lita på dig själv och din kunskap. DTA är en bra attityd. Dont Trust Anyone! Bara för att en säljare i en butik säger att ”det här är det bästa du kan ta” så betyder det bara att det här är det de vill sälja till dig. Inget annat. Kolla innehållsförteckningen. Läs på om eventuella biverkningar. Kolla vad andra säger är negativt om produkten. Och det gäller inte bara tillskott, utan faktiskt allt.

Kommentera