Kategorier
Livet

Svampjakt i cykelskogen eller valplek bland kantareller och annan svamp

Jag, @partypinglanse och Ninjan gick runt i skogen på en hundpromenad, och rätt vad det var så fastnade våra ögon på orangea saker på marken. Först hittade vi bara lite kantareller (läs narrkantareller, en skitsvamp utan matvärde) men sedan nästan exploderade det.

20110828-112646.jpg

Vi slutade plocka efter ett tag, men det var bara för att hundbajspåsarna vi hade med oss faktiskt var fulla.

Sedan hittade jag lite annat med, som jag som svampplockarnovis inte vågar plocka.

20110828-112830.jpg
Typ 15-20 cm hög. Väldigt ”fjongig” när jag petade på den.

20110828-112931.jpg
Ninjan sprang som en tok i Svampskogen. Den här svampen övade han flygande ligg på.

20110828-113039.jpg
Inte så stor, men den ser lite farlig ut.

Det slutade med en ominstallation av appen Matsvampar plus på ios och ett köp av Svampappen för Android. Här skall jagas svamp!

Jag har ju börjat leka med svampsök med Ninja, och igår tror jag han började fatta. Han sprang runt som en tok i skogen, men där han sprang som allra intensivast var det faktiskt mer svamp. På ett ställe satte han sig ner, och när jag kom fram så var det fullt med finsvamp bakom stenbumlingen.

Eller så var det så att han hade jättekul, och lekte runt i skogen, och just nu är det gott om svamp där vi går på promenader. Kul hade han faktiskt. Rivstarter, tvärnitar och attackligg övade han hela tiden, tillsammans med spring i fullfart, ta ett rejält bett av mossan, skaka på huvudet och springa därifrån. Valpskoj delux med extra allt!

Kommentera