Kategorier
Livet

Svart bälte i kampsport

”Svart bälte i kampsport” http://www.skanskan.se/article/20130516/MALMO/130519498/-/19-aring-hoppade-pa-kampsportmastare 

Det vore något va? Känns som att jag gjort fel som fokuserat på bara en specifik sport… Jag kanske skulle ha skaffat det där ”svarta bältet i kampsport” tidigare?

Sedan kan ju jag tycka att en svartbältare borde ha hanterat situationen bättre, men en tidnings primära uppgift är ju inte att förmedla sanning, utan att sälja reklamplats.

Nu när jag googlat händelsen inser jag att den inträffade i oktober förra året.

Malmö tingsrätt åtalar nu:

  • 64 åringen för grov misshandel.
  • 19 åringen för misshandel.
  • Mål nr B 2336-13

Jag tycker faktiskt det ligger något i det. Har du svart bälte i kampsport, oavsett vilken kampsport det är, så borde du kunna hantera en sådan situation. Och du borde definitivt inte bli så bananas att du spöar på personen mer än situationen kräver. Då blir det väldigt svårt att hävda nödvärn.

Men egentligen skall man ju inte bedöma en situation utifrån enbart med hjälp av information från en snabb googling.

 

5 svar på ”Svart bälte i kampsport”

Tja, om man är funtad på det sättet att man anser sig ha rätt att verbalt kränka och sedan fysiskt angripa andra människor för att de tackar nej till hans kriminella tjänster (svarttaxi) då kan man få skylla sig själv om det slutar annorlunda än man hade önskad. Kanske lärde sig svartaxiföraren något av detta?

@Pelle
Det var inte svarttaxiföraren som hamnade i bråket, utan en glad 19-åring som dök upp och tydligen tyckte att situationen krävde ett slagsmål.

Jag håller nog med bloggägaren om att man bör hantera situationen bättre om man nu har svart bälte ”i kampsport”, men vi vet ju inte hur länge sedan det var han erhöll det och om han fortfarande tränar aktivt. Vid 64 års ålder kan det hända att man känner att kroppen inte klarar en utdragen strid, så man ser till att avsluta den snabbt och effektivt. Man vet ju inte heller om den käcke ynglingen kan ha en skarpslipad klinga tillgänglig i fickan.

Allt som allt, kan man ju ändå inte låta bli att småle när en bråkstake går på pumpen så kapitalt. 🙂

@oldtimer
Jag håller med om det är en etikett som trycks på en ganska snabbt. Vi är nog många som fått det epitetet…

Och det är extra roligt att han så villigt erkände.

Svara

Det ingår i flera kampsporter att slå till motståndaren en sista gång när dom ligger ner för att orsaka smärta för att SLIPPA att motståndaren ställer sig upp och fortsätter fighten. Det är så dom avslutar fighten på ett snabbt och bra sätt. Ni kanske bara tittat på actionfilmer och tror att man kan kontrollera folk hur enkelt som helst bara för att man tränat kampsport.

Njaee, det är det väl ingen som påstått… Men har någon svart bälte så borde personen kunna kontrollera situationen bättre, vilket _du_ borde ha koll på om du tränat kampsport. Övervåld (vilket han erkände) är inte något som används utom möjligtvis i krav maga

Svara

Kommentera