Kategorier
BJJ

Tänk vad ett litet lillfinger betyder

Eller rättare sagt, ett lillfinger som inte går att använda som jag brukar. Det blir stor skillnad.

Så där illa som på bilden är det definitivt inte, men jag hittar ingen lagom skadad hand att lägga upp.

Men det är fascinerande att ett så oansenligt finger som lillfingret gjorde att jag tappade möjligheten att använda högerhanden på sparringen. Iofs så fick jag sparras lite annorlunda, och fokusera helt på försvar eller attacker med benen. Men det är svårt att sätta armbar och triangel utan att använda ena handen. Alla har väl sett Helio Gracie fightas med en arm men jag är inte riktigt på hans nivå än…

Sparringen blev orkeslös då jag inte vågade använda högerhanden alls, och de gånger jag gjorde det så fastnade lillfingret på olika sätt vilket var allt annat än skönt.

Men det finns en lärdom i allt, frågan är bara vad jag skall lära mig av detta?

 

Kommentera