Kategorier
Livet

Tillsynslagen, barn som bodybuilders, inflammation och vloggning

Det var lite stilla i flödet idag. Inte så jättemycket intressant, men det lilla som kom var ganska bra

Läser på om tillsynslagen för hundar och katter bara för att ha koll. Det är ju lätt att tycka att bara för att det står ok på ett ställe så skall det vara tillåtet, men riktigt så enkelt är det inte. Lagen heter Lag 2007:1150 om tillsyn över hundar och katter om du vill googla själv. Efter det så behöv du titta i kommunens ordningsstadga eller ordningsföreskrifter för att se vad som gäller. Glöm inte heller att vissa naturskyddsområden skyddas av speciella föreskrifter.

Kurt Staellert har gjort en märklig porträttserie där han porträtterar barn som om de hade styrketränat sedan de kom ut från fostervattnet. Det känns sobilder tagna från någon dyster apokalypsfilm om jag skall vara ärlig.

Var hos läkaren igår för min krånglande axel.

Det tog ungefär två minuter att diagnosticera det, och det var inte rotatorkuffarna som jag funderat på, utan en inflammation i bicepssenan som fäster mot axeln (bicepstendinit).

Rådet var enkelt, undvik rörelser och positioner som gör ont. Varje gång det gör ont så blir inflammationen värre.

Bekämpar det onda både innifrån och utifrån, dvs med diclofenac tabletter och voltarenkräm. Det förklarar ju varför chins, marklyft och bänkpress fungerar medans latsdrag och armhävningar får det att krasa i axeln.

Sedan var det det där med vlogging och podcast. Jag är riktigt sugen på det. Funderar på om jag skulle kunna börja så enkelt som med kameran i telefonen och lägga upp det i en kanal på youtube. Det är lite intressant, för jag tänker i stil med ”men vem skulle vara intresserad av det?” Samtidigt som jag har bra trafik på de bloggar jag skriver… Det känns som att den enda chansen för att få bra tittarsiffror på youtube är att göra det på engelska. Visserligen är språket inte ett problem men det kanske är lite mycket att börja med vloggning på ett annat språk. Utöver det så vill jag att vloggandet skall vara lite mer innehållsrikt än bara rants och personligt svammel, så det kanske får ligga och marinera ett tag till. Eller inte…

 

Kommentera