Kategorier
Träning

Träning skall inte vara enkel, lätt och rolig

20120109-054637.jpg

All reklam som utlovar att träning är enkel, lätt, rolig, kan göras framför tvn och så vidare ljuger. Eller så är det inte träning.

Skall du utföra någon form av träning där du får bättre kondition eller större muskler så måste du pressa dig sälv. Det behöver göra ont. Du behöver slita. Du behöver pusha dig själv.

Kan du läsa samtidigt som du tränar? Sorry, men det är definitivt inte träning.
Kan du koncentrera dig på ett tv program eller en föreläsning? Då fokuserar du på fel sak när du tränar.
Orkar du köra flera ”klasser”/pass efter varandra? Då tar du inte ut dig tillräckligt på det första passet.

Så enkelt är det. Planera att ett träningspass tar ca 60 minuter (efter det att du är ombytt).
Kör hårt. Fokusera på dig själv och din träning. Varje rörelse räknas. Varje sekund är viktig (du har bara 3600 st att göra något bra på). Nedvarvning behöver du inte hålla på med, det gör kroppen automatiskr efter det att du slutat träna.

Vill du stretcha skall du definitivt göra det, men gör det hemma efter träningen. Och definitivt inte under de 3600 sekunder som ditt pass varar.

Se också till att varje pass är bättre än det föregående. Lite snabbare på löprundan. Lite längre på cykeln. Lite tyngre på styrketräningen. Någon ny teknik på kampsporten.
För gör du samma sak om och om igen, utan att förbättras så är det till slut inte träning, utan bara din kropp som går in i viloläge för att den gör det den kan och den stannar i komfortzonen utan att utmanas.

Sedan kan man ha andra skäl för att gå till gymmet och vara där utan att träna, men det är något helt annat.

Lägger du en timme, två gånger i veckan så upprätthåller du din träning. Träning, muskler och kondition är färskvara, de som hävdar att de har ”grundkondition/styrka/fysik” vet faktiskt inte vad de pratar om! När man börjar med en ny träningsform får man resultat på bara två gånger i veckan, men när kroppen blir van behöver den utmanas, och med tre pass i veckan om en timme var så kommer du få resultat.

Kommentera