Tror inte jag att tjejjer tränar brasiliansk jiu jitsu?

Tror inte jag att tjejjer tränar brasiliansk jiu jitsu

Jag har fått några dm på twitter där både män och kvinnor undrar om jag inte tror att kvinnor tränar brassejutsu.

Svaret är enkelt. Jag vet att kvinnor tränar bjj. Jag sparras regelbundet med tjejjer, det är inte det.

Hanhon diskussionen, eller genusperspektivet är intressant. Skall man skriva han/hon i text? Eller han varannan gång och hon varannan gång? Eller använda något könsneutralt som Hdin partner” “sparringpartnern” eller liknande?

Svaret för mig är enkelt. Jag håller mig till han för att det är enkelt. För att jag är konsekvent. För att jag inte ids hålla på att byta eller skriva långa genusneutrala ord. Han är helt enkelt snabbt och enkelt.

Lägg något annat i det om du vill, men då är du fel ute!

 

 

 

Leave a Reply