Kategorier
Livet

Usa visar varför Facebook är bra, NSA whistle blowern kliver fram och Paulun öppnar snabbmatskedja

Ingen har väl undgått att läsa om hur jänkarna har en bakdörr in i alla amerikanska siters data, så att de kan läsa allt du skriver, automatanalysera big data och dra slutsatser utifrån detta. Den gamla devisen om att är det hemligt, lägg inte upp det på nätet, gäller visst fortfarande.

Peter Sunde skriver bra om det, och jag funderade på om Johan Stael von Holstein har varit med och skrivit texten? Det låter som väldigt mycket Johan i alla fall. Och du Peter, jag delade inte texten på Facebook! Fast jag länkade till en aftonbladet artikel? Nåja, ibland måste man bli smutsig för att föra fram ett budskap…

Edward Snowden (fd NSA anställd) har gått ut med varför han drog i larmsnöret. Det är viktig läsning för alla tänkande människor. Snodde den formuleringen från Mattias Miksche, tack! Nu ligger den här bloggen på mer än FRAs bevakningslista antar jag. Frågan är om jag behöv översätta texterna till engelska? Kan tycka att NSA borde ha egna översättningsalgoritmer…

Den här videon tyckte jag var tänkvärd. En vit kille som uppenbarligen försöker stjäla en cykel? Ingen ingriper. Men när en ”icke vit person” gör det? Kolla videon själv. Sorgligt är bara förnamnet…

Tränastyrka länkade till en SvD artikel om att Fredrik Paulun öppnar snabbmatskedja. Jag välkomnar det, för det behövs mer mat som är både näringsmässigt rätt och lättillgängling (oavsett vilken matreligion man följer). Tyvärr så är det dömt att misslyckas. Snabbmat bygger på att finnas där kunder är när kunden blir hungrig. Och att varumärket är top of mind när kunden är hungrig. För detta behövs det många restauranger, och att kunden väljer just den restaurangen i det enorma utbudet som finns. För att inte tala om alla reklampengar som måste hällas in för att få awareness. Men jag hoppas verkligen att jag har fel. För det behövs bättre alternativ.

För övrigt så läser jag på Sportnetdoc.com och stuvar om i mitt träningsprogram. Mer om det senare…

 

Kommentera