Kategorier
Livet

Utmattningssyndrom (UMS) och psykisk ohälsa

Det är fortfarande så sjukt svårt att säga eller skriva att jag är utmattad och lider av psykisk ohälsa. Mina barn vet det, men trots det så kan jag inte berätta för dem när jag mår dåligt. Min mamma vet inte om att jag lider av UMS (Utmattningssymptom).

Jag gick från högpresterande affärskonsult med världen som arbetsfält där jag jobbade med de största företagen i världen till att sitta i bilen och inte veta var jag var, vart jag skulle eller knappt vem jag var. Om jag var på väg ut ur bilen för att gå hem eller om jag nyss klivit in i bilen och var påväg ut på jobb visste jag inte.

Då sjukanmälde jag mig (jag som inte ens blev sjukskriven efter hjärtkirurgi) och blev diagnostiserad som utmattad. Nu, åratal senare har jag kommit en bit på väg som UMS:are. Jag har kommit till insikt att jag inte kommer tillbaka till där jag var. Att jag inte är samma som jag var. Jag är annorlunda och lär mig så sakta att leva med det nya och vart det tar mig.

Det här är min historia om hur det är, varför det blev som det blev och mina erfarenheter om UMS och vägen tillbaka

Del 1 – Jag lider av uttmatningssyndrom (UMS) och psykisk ohälsa.

Vem är jag idag? (publiceras 2019-11-26)

Del 2 – Hur hamnade jag här. Hur “fick” jag Utmattningssyndrom (UMS)

Arbetsplatsen, min “behandling”, återgången till normalläge. (publiceras 2019-11-28)

Del 3 – Min tes om hur hjärnan utmattas och slutar i utmattningssyndrom (UMS)

Alla är sin egen lyckas smed och här får du lite tankar kring hur du kan må bättre (publiceras 2019-12-02)

Hela texten i sitt långa format har du här.
Del 4 – Utmattning och psykisk ohälsa

Min långa text om min långa resa som ännu inte är framme vid sin destination (publiceras 2019-12-04)

Läs. Eller dela. Eller diskutera. Eller reflektera. Eller gilla. Gör något bara, det uppskattar jag!

Kommentera