Kategorier
Nytt

Vad väger du? Eller rättare sagt varför väger du dig?

Väger är ett extremt trubbigt mått på vad du väger. Variationerna är stora, och bara det faktum att du kan kissa ner dig 500 gram eller äta upp dig 600 gram på en enda måltid visar ju att vikten blir väldigt slumpmässig.

Photo

Dagens vikt under två veckor

Här är resultatet av dagliga vävningar som jag gjort varje morgon under två veckors tid. Första vävningen är på en söndag. Det enda tydliga (det som är inringat med rött) av detta är att jag väger som minst på måndagar, att jag minskar mellan söndag och måndag och att jag går upp ca ett kilo mellan måndag och tisdag.

Jag har ingen förklaring för det.

Under den här tiden har jag tränat extremt lite, inte fikat onormalt och nästan klarat av att äta mig upp till kostmålen varje dag.

Lite statistik för den om vill:
– 92,7 kg snittvikt
– Under perioden har jag gått upp 7,7 kg och gått ned -5,8 kg
– Största viktökningen mellan 2 dagar har varit 2,1 kg och största viktminskningen mellan 2 dagar har varit -1,6 kg

Måtten (dvs när jag mäter med måttband runt midja, bröst, stuss, biceps, triceps, lår och vader) har rört sig i rätt riktning, men långsamt och stabilt.

Hur länge till kommer du låta vågen bestämma om det går bra eller dåligt?

Skall köra en 14 dagars viktregistreringsperiod (Phew, vilket ord) till, men träna hårt under den tiden. Min tes är att det kommer ge en stabilare viktkurva. Vad tror du?

Kommentera