Kategorier
Livet

Våga fråga

Jag funderar på om jag behöver en ny jacka, softshell och välventilerad som tål att bli svettig ett par gånger i veckan.

För de flesta är det en ganska enkel manöver, det räcker till och med att teckna en prenumeration på Aktiv Träning så får man en på köpet. Men när man är som jag, dvs lite längre än genomsnittet, så är det inte så enkelt. Kort sagt så ligger jag nästan alltid utanför storlekstabellen. Och av någon märklig anledning så ökar jackan minst lika mycket i omfång (om inte mer) som den blir längre.

Jag orkar definitivt inte springa runt i butiker, för det slutar bara med att jag hittar massa coola/snygga jackor, men som av någon anledning inte räcker fram till handleden eller ryggslutet.

Så jag mailade några butiker, helt utan någon tanke på urval. Frågan jag skickade var:

Hej.

Har ni någon windstopper liknande softshell jacka och eller byxor? Dvs som lämpar sig till långfärdsskridsko och längdskidåkning

Jag är lång, så mitt ”enda” krav är Innerbenlängd på 95 cm och ärmlängd (sleeve lenght) på 92 cm. Eller så nära det går.

Det skickade jag till Länna Sport, XXL Sport, Addnature, Rose Versand och Scandinavian Outdoor Store i söndags kväll.

Rose Versand skickade jag dessutom en specifik fråga om Gonsos jackor, bland annat Gonso Nevada, för de finns upp i 6XL. De svarade på måndagen med en storlekstabell som inte sa något alls, eftersom det inte fanns någre ärmlängdsmått alls där. Eller innersömslängd heller.

Länna Sport har inte svarat (uppdaterar här när jag fått svar)

XXL sport svarade med ett Björn Dählie paket för 899 kronor. Det finns inga mått på siten, utan bara XXL som mått på hur bra plagget passar.

Addnature svarade med en Norröna jacka för 2395 kronor. De missade det där med byxorna. Tittar man på siten så ser man att de bara har den i XL. Armlängden på den är för kort, och någon XXL som finns specad i Norrönas storlekstabell verkar de inte ha.

 

Scandinavian Outdoor Store har inte svarat.

Mest imponerad är jag faktiskt över Rose Versand. De har en storlekssökfunktion på siten, där makan söka i allt de har efter en viss storlek. Sjukt smart!

 

Kommentera