Kategorier
Livet

Var drar skolan gränsen för film och nikotin?

Gränsdragning och regler är intressant. Nu i dagarna har vi haft en hel del diskussioner om det här hemma.

Fundera på det här:

  • Skall skolan välja att bryta mot åldersgränsen på film?
  • Skall skolan välja om min 14årige son får se en film med 15års åldersgräns?

Det är egentligen ganska intressanta tankar.

Speciellt som min 14årige son idag fick se på Inglorious Bastards på SOn. Deras lärare tyckte att det var ok och att han skulle välja att stänga av om det blev för våldsamt/obehagligt. Tydligen så räckte det inte med att någon fick skallen mosad med basebollträ (för ”den scenen har vi kommit förbi redan” sa 14åringen). Inglorious Bastards var en riktigt bra film, men bitvis ganska intensiv och våldsam. Men att den har 15års åldersgräns verkar inte bekomma Ribbyskolan.

En annan intressant sak:

  • Skall elever få röka på lektionerna?
  • Skall elever få snusa på lektionerna?
Tänder och snus
Tänder och snus

Jag tror att de flesta skulle bli ganska upprörda om en elev rökte på lektionen. Men att en elev snusar på lektion är faktiskt tillåtet. Det stör ju ingen.

Hur var det nu med åldergränsen på tobak och snus? 18 år, eller hur? Så det är ok att bryta mot lagen (vet egentligen inte om det är en lag, eller om innehav av nikotinprodukter är olagligt om man är under 18?) bara man inte stör någon annan?

Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om filmvisningen. Hade det varit hemma och han frågat så hade jag nog tillåtit det. Men då hade det varit mitt val till och börja med.

Vad gäller nikotinet så känns det märktligt. Vad tycker du?

Kommentera