Kategorier
Livet

Varför kallade Robinson Fredag för just Fredag?

Kommer inte ihåg faktiskt. Det hade varit bra, för det hade varit en bra titel på det här inlägget. Vet du får du gärna berätta.

Uppdateringsfrekvensen på bloggen har sjunkit från ”alive and kicking” till ”code blue, crashcart to room 3” ungefär. Kollade på min twitterfeed och den är ungefär lika viril den…

Skall man ligga på topp så går det inte att producera högt och bra hela tien, titta bara på idrotten. Begreppet toppa formen och off seaon ligger det en hel del i. Så just nu är det offseason på bloggandet. Jag tycker man skall vara ganska ödmjuk för det. Jag skriver faktiskt mest för mig själv, och är ödmjukt respektfull och glad att det är en handfull tusen individer som varje månad tycker att det jag producerar är intressant nog för att lägg ett par minuter per inlägg på att läsa.

En person som jag respekterar frågade häromdagen ”var får du din energi ifrån?”. Frågan är befogad, för jag har odlat slutspelsskägg sedan september och spelat finalspel sedan oktober. I November inleddes slutspurten, och vi spurtar fortfarande… Tro inget annat än att det är tungt. Oerhört tungt. Jag klagar inte, tro inte det. Det är bara ett konstaterande.

Men då spiller det över på annat. Engagemang i andra frågor som borde tas om hand. Träning som inte hinns med. Surdegar på olika plan som jäser till rejält bara för att en fråga tar all fokus, måste ta all fokus, kräver all fokus. Livspussel sa någon. Det lägger jag sedan.

Men åter till frågan… Var får du din energi ifrån? Och den logiska följdfrågan, hur fyller man på energi när batteriet nästan är tomt och den vanliga laddcykeln inte räcker till ens för underhållsladdning? Första steget är att hålla på rutiner och fokusera på att var sak har sin tid. Men den tiden är förvi. Nu är det läge att ta och göra som de gamla sjöfararna gjorde när man behövde segla fortare. ”Sätt alla segel. Kasta allt överbord!”

Det är lite farligt bara, för hur vet man att man kommer fram innan förråden är slut. Och hur vet man att paradisön som utkiken trott sig se inte är befolkad av kannibaler, skorpioner och annat mysigt?

Jaja, boomshackalack. All aboard! Nu åker vi.

Ninja passar bra som sekond till er Jack Sparrow wannabee… Fototekniskt skulle jag ha rensat bakgrunden, men hans öga och vilda päls tycker jag säger allt.

Kommentera