Kategorier
Träning

Veckans träning och Ryron Gracie förklarar missförståndet

Aha, där var en gammal best som du trodde jag glömt bort, eller hur?

Nope!

Fast det här är mer ett egoinlägg, en påminnelse till mig själv att det var den här veckan som var första veckan på nya träningsprogrammet. Träningsprogrammet är egentligen inget speciellt utan designat för att få ut stor effekt med liten träning. Och så brasiliansk jiu jitsu förstås. Målet är att:

Träna mer av det jag behöver träna för att bli bra på det jag vill vara bra på

Episkt poetiskt, eller hur? Tror jag kom på den själv dessutom.

Träningsprogrammet är enkelt, det består av:

  • Styrkevändning (tills jag har teknik och koordination att göra frivändningar)
  • Marklyft
  • Chins
  • Hip raise (vet inte vad den heter på svenska, höftlyft? Brygga med vikt?)
  • Bänkpress

De dagar jag inte har tillgång till skivstång så blir det olika övningar med kettlebells med fokus på grepp och underarmsträning.

 

Så här efter första veckan känner jag mig ganska trött i kroppen, men på ett behagligt sätt. Sedan fastnade jag i en triangel på sparringen som jag fortfarande känner av. För er som inte haft nöjet att hålla emot och krångla er ur en triangel så kan jag berätta att under sparringen är det jätteroligt. Posture, man ställer sig upp, försöker stacka motståndaren och få loss en arm. KIING helt enkelt. Dagarna efter så känns det som om man har nackspärr, och under skuldran så känns det som om musklerna krampar.

Jag gillar den känslan, för det betyder att jag lärt mig något. Att jag blivit lite bättre.

Ryron Gracie förklarar här det han tycker är The Univelsal Misunderstanding

Nuff said!

 

Kommentera