Vet dryckesspel.se vad creative commons är?

Det är intressant med siteägare som kopierar (läs stjäl) innehåll utan att bry sig om att ens ge orginalet en tillbakalänk. Eftersom jag publicerar allt på spinell.se under creative commons licens så är det ok att återge de texter jag skriver, men jag vill ha en tillbakalänk.

I min kategori ”dryckesspel” publicerade jag nyligen dryckesspelet Pin Pon Pan. Döm om min förvåning om inte siten dryckesspel.se kort där efter har publicerat dryckesspelet Pin Pon Pan. Utan att ge mig länkkärlek, utan att citera källa. De hade inte ens frågat om lov.

Så här skrev jag i diskussionen på dryckesspel siten under dryckesspelet Pin pon pan:

Denna text publicerades på bloggen http://www.spinell.se under creative commons licens innan den kopierades in här. Det _skall_ anges i artikeln samt länk tillbaka till http://www.spinell.se

Jag kommer publicera fler japanska/koreanska/kinesiska dryckesspel och jag vill inte se dem kopierade här utan credit till min site.

Med tanke på vad ni själva skriver under denna inmatningsruta: ”Du lovar oss också att du skrev texten själv, eller kopierade från kulturellt allmängods som inte skyddas av upphovsrätt, eller liknande källor – se Dryckesspel:Upphovsrätt för detaljer. LÄGG INTE UT UPPHOVSRÄTTSSKYDDAT MATERIAL HÄR UTAN TILLÅTELSE!
” så är det intressant att ni plockar andras texter utan att ens fråga.

Tydligen så är det ok för siteägaren på dryckesspel att sno andras texter utan att bry sig om copyright, creative commons och liknande.

Vad tycker du, är det rätt av dryckesspel siten att ta text på det sättet?

[edit: Jag passade på att rätta artikeln på dryckesspel, det är ju finessen med en wiki. Stoppade in ” Artikeln publicerades på http://www.spinell.se/pin-pon-pan-snabbt-dryckesspel-med-massor-av-skratt/ i enlighet med Creative Commons http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/se/deed.sv

Vad tror du, får det vara kvar?]

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: