Kategorier
Livet

Vi flyttar nu

Det är knepigt att tänka sig att vi skall flytta. När vi flyttade till södra sidan av stan för nästan 20 år sedan så var det till en hyresrätt

Efter ett tag så blev det omvandling till bostadsrätter och området förändrades något. Attityden bland de boende mot styrelsen var inte den bästa och missnöjet grodde. Jag var en av dem som var oerhört missnöjd. Min text om BRF åbylund har tusentals läsningar och rankade länge i topp hos google http://mattiashandley.se/altaner-och-tomter-blir-som-kafkas-processen-i-brf-abylund/

Efter många år så kom den ”nya styrelsen” med Fredrik som ordförande, Alexander och andra som ledamoter. På en gång förändrades saker, bland annat togs ekonomin i föreningen omhand om på annat sät
Så här skrev jag i november 2014 – dvs för 6 år sedan

Styrelsen bryr sig om vår långsiktiga ekonomi och försöker öka värdet på våra bostadsrätter genom att ta långsiktiga och hållbara beslut. Jag skriver det här helt utan påverkan och menar det verkligen, den styrelsen vi har nu är den bästa vi haft i Åbylund.

Mattias Handley November 2014

Jag menade det då och jag har samma åsikt idag. Jag träffade Fredrik på Bauhaus igår och jag sade detta till honom också.

Jag har bott i länga 7. Sjuan har varit lite annorlunda för alla har känt alla (typ).
Vi har haft midsommarfester där alla grannarna dukat långbord på gångvägen mot trädtarmen.
Våra kräftskivor har varit i form av knytkalas där alla varit välkomna och fler gånger än en har totala främligar kommit fram och tagit plats vid borden.

Våra barn har lekt tillsammans och vi har inte ens knackat på dörren hos våra grannar/vänner utan bara öppnat och ropat ”hallå”. Det kommer jag nog inte vara med om igen.

Tak är bytta, fotbollsplanen har blivit en energisk och rolig mötesplats för barn och vuxna. Vilket lyft! Den märkliga skytningen för trafik i området (som dessutom var rent kontraproduktiv) har ändrats till gångfartsområde.

Vi har fått bra farthinder inne i området som gör att boende håller nere hastigheten. Internet är snabbt, bra och billigt i föreningen vilket är helt outstanding. BRF Åbylund är en ”kostsam” förening att bo i, avgiften kan anses hög men du får oerhört mycket för pengarna!

Hela området har lyft med. Från risiga och övervuxna trädbestånd som inte tagits om hand om på decennier till parkliknande områden med mysiga gräsmattor, trevliga buskage och välskötta träd.

Föreningen använder i dagsläget Azalea där en av deras anställda sticker ut oerhört. Under flera år kallade vi henne ”grönsakstanten” för vi visste inte riktigt vad hon hette. Grönsakstanten, dvs Gunilla, är en riktig hjälte. Gunilla börjar varje måndag med att städa upp i området. Sedan sköter hon området på ett otroligt bra sätt med allt från gräsklippning och ogräsrensning till snöskyffling. Hon hinner dessutom alltid med att prata en stund vilket bygger positivitet i området.En riktig stjärna!
”Han med skägget” från HSB är så otroligt trevlig och även han lättpratad. Han heter Anders (tror jag :)) men är en skön snubbe som håller vad han lovar. 

Det finns mycket jag kommer sakna med Åbylund – men jag känner att jag är klar med Stockholm. Klar med Åbylund. Jag lämnar inte för att jag vantrivs utan för att det nya i mitt liv är så otroligt mycket mer värdefullt i mina ögon.

Jag hoppas verkligen att området fortsätter att förändras och kvarstår i sån positiv anda.

Hit flyttar vi förresten. Lilltorp

Kommentera