Eller det har jag nog inte.

För att göra en lång story kort så blev det en portugisisk vattenhund från Seakings utanför Karlstad. Vi fastnade för en liten tjockis som hette Ratatosk af Ringhorne. Ratatosk var den retsamma ekorren som sprang runt i livets träd enligt Eddan. Fast vi döpte om honom till Samuraj. Ni ser namntemat va?

Här är lilla plufsen ca 6 veckor gammal.

Man kan väl säga att vi vässats en hel del i vårt hundägande och blivit betydligt mycket säkrare än när vi skaffade Ninja för ca 2 år sedan. Ninja är en extremt lugn och snäll hanhund, så han har inte lärt Samuraj särskilt mycket bus.

Det enda besvärliga är att Ninja fått för sig att han behöver vakta flocken mot inkräktare. Speciellt farliga inkräktare som absolut måste hållas på avstånd är små skällande hundar. Har du sett filmen Cujo? Ungefär så trevlig blir Ninjan vilket var lite överraskande. Dessutom trissar han upp lille Samuraj med, och Samuraj vet inte riktigt vad han förväntas göra så han tokskäller med, och biter Ninja överallt där han kommer åt. Vilket gör Ninja ännu argare…

Tydligen är det vanligt att den äldre hunden lägger sig till med lite nya ideer när man skaffar valp. Mitt råd till dig som hundägare är att det går över 🙂 Det är i alla fall vad alla säger till mig. Vi har dessutom jobbat hårt med bägge hundarna så att hundmöten skall gå bättre. Vi har låtit hundarna hälsa, kört skvallermetoden, tagit allt utrymme för Ninja, hållit kort hårt koppel samt tillrättavisat genom att ta i nackskinnet.

Jag tror inte att det är en sak som fungerat, utan det faktum att vi konsekvent visat Ninja att han inte behöver vakta flocken utan att vi faktiskt har koll.

Så här gosig var Samurajjen när jag åkte pendeltåg med honom.

 

 

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Leave a Reply

%d bloggers like this: